MaKey MaKey Quickstart Guide

De wikimanuals
La revisió el 18:46, 14 març 2017 per Datunie (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Contingut

Introducció

Benvingut al món de Makey Makey! Un món on els objectes quotidians són molt més del que semblen. Els plàtans són alguna cosa més que una fruita amb corbes - són claus per a un piano virtual. La plastilina no és només una joguina per a nens apetitosos - és la força que controla per darrere tots els moviments de Pacman (dalt/baix/esquerra/dreta). I els teus senzills dibuixos a llapis són un portal a "Portal".

Estigues preparat per mirar els objectes quotidians amb una llum completament nova. El món és el teu kit de construcció.

En aquest tutorial

El propòsit d'aquest tutorial és ajudar a posar-se en marxa amb la Makey Makey. Les seccions es divideixen en pàgines amb els següents temes:

- Qué és el Makey Makey? - Què hi ha en la placa Makey Makey?

- Realitzar la primera tecla - Com utilitzar cables de plàtan per crear la teua primera tecla Makey Makey.

Qué és el Makey Makey?

El Makey Makey és un projecte de col·laboració entre Jay Silver i Eric Rosenbaum del MIT Media Lab, i també Sparkfun Electronics. És un kit d'invenció que anima la gent a trobar formes creatives d'interactuar amb els seus ordinadors, mitjançant l'ús d'objectes quotidians com un substitut per als teclats i ratolins. Amb la Makey Makey, pots reemplaçar la tecla espai amb un plàtan, utilitzar plastilina per moure i fer clic al ratolí, o xocar les palmes amb el teu millor amic per fer avançar les diapositives de LibreOffice Impress.

És un Ratolí/Teclat

El Makey Makey és una placa de circuit electrònic de dues cares. A la banda més simple, la part superior, la Makey Makey té 6 entrades: les tecles de fletxa dalt/baix/esquerra/dreta, així com la barra d'espai i el polsador esquerre del ratolí:

 

Cadascuna d'aquestes entrades, així com la molt important "barra de Terra" estan disponibles a la forma del que m'agrada anomenar connector "cocodril-esquer". Anem a fer servir els cables de pinces de cocodril inclosos per pinçar correctament en cada parell de forats. Tot això es fa molt més evident en la següent secció. Per ara, anem a continuar amb un resum de la teua Makey Makey.

En voltejar la placa, tens accés a més de 12 tecles: W, A, S, D, F i G en el costat del teclat, i els moviments del ratolí dalt/baix/esquerra/dreta i els clics dels polsadors esquerra/dreta en el costat del ratolí. La capçalera inferior té sis eixides a masa (Terra), mentre que la capçalera superior és una capçalera d'expansió/eixida. També hi ha un parell de LEDs a la part posterior per indicar si estàs prement una tecla del ratolí o el teclat.

 

Les clavilles a la part de darrere estan disponibles en forma de connectors "pont-filferro" ("jumper-wire").

És un Arduino

Com he esmentat abans, el que fa el Makey Makey impressionant és el fet que és completament compatible amb Arduino.

Ardu-què?

Arduino és una plataforma de desenvolupament d'electrònica molt popular. En essència, es tracta d'un diminut ordinador, programable, amb usos aparentment infinits, que ha estat adoptat com la plataforma d'electrònica estàndard per artistes i veterans de l'electrònica.

El que es va fer tan popular Arduino, però, és el fet que és molt més que només una completa placa d'electrònica. És un entorn de programació ben documentat. És un enorme manual de recursos d'electrònica i programació. I, el més important, és una comunitat plena d'addictes en potència a l'electrònica.

Però, estic divagant. Bàsicament, que Makey Makey estiga basada en Arduino vol dir que es pot reprogramar fàcilment per treballar exactament com vols.

Realitzar la primera tecla

La tecla Makey Makey més senzilla que pots fer és una que només utilitza els teus dits. Intenta tocar la barra de Terra, mentre que al mateix temps toques el cercle d'espai. El LED sobre de la tecla ESPAI s'ha d'encendre, i s'enviarà a l'ordinador una ordre d'espai.

 

Ara intenta deixar un dit a la barra de Terra mentre colpeges ràpidament el botó d'espai. Et fas una idea? Treballa igual que la tecla d'espai estàndard!

Materials per a la fabricació de tecles Makey

Per fer la teua tecla "estàndard" amb el Makey Makey necessites el següent:

- Una connexió a una entrada Makey Makey. Això es pot fer usant pinces de cocodril en la part superior, o cables de pont en la part inferior.

- Connexió a la masa de Makey Makey (Terra). Una vegada més, pots establir una connexió a la terra utilitzant pinces de cocodril o cables de pont.

- Algun tipus de material per a la tecla. Aquesta és la part divertida/creativa! Hi ha un món de tecles Makey Makey per ahí. Tot el que siga, fins i tot lleugerament, conductor està a l'espera de convertir-se en una entrada d'ordinador. Els clàssics, per descomptat, són els dits, plàtans i escorces de llapis.

- Alguna cosa per activar la tecla, mitjançant la connexió entre el material de la tecla i l'entrada de terra. Els teus dits funcionen bastant bé per això. Qualsevol cosa fins i tot lleugerament conductora pot servir.

Fer una tecla

L'activació d'una tecla significa la creació d'un circuit tancat. Per a que el circuit funcione, els electrons han de ser capaços de fluir de la tecla d'entrada Makey Makey a la terra del Makey Makey. En general, els dits seran l'enllaç perdut entre els dos:

 

Anem a tractar de fer una bona tecla Makey Makey. En primer lloc, has de trobar algun tipus d'objecte tecla. Cava al voltant de casa, revisa la cistella de fruita, el moneder, o agafa un llapis i fes un dibuix.

Tria el teu color favorit per al cable de pinça de cocodril, obre un dels maxil·lars, i que encaixe cap avall sobre la teua tecla. I pinça l'altra pinça de cocodril, a l'altre extrem del cable, en una de les entrades de la part superior de la placa Makey Makey. L'espai és bo per als propòsits de prova:

 

Ara, agafa un segon cable per a la connexió a terra. El negre és el "color de terra" clàssic, però pots establir la teua pròpia tendència i triar el que vulgues. Pinça un extrem d'un cable a la barra de Terra, i, per ara, deixa que l'altre extrem penge.

 

Obre algun tipus d'editor de text (LibreOffice Writer, Gedit, etc.) en el teu ordinador. Recorda que, igual que amb el teclat, l'ordinador interpreta les pulsacions de tecles de forma diferent depenent de quin programa està actiu.

Finalment! Prengueu l'extrem penjant del cable de terra amb una mà. Assegureu-vos que la mà està tocant la part metàl·lica de la pinça. A continuació, utilitzeu l'altra mà per tocar el plàtan, o el que siga que has triat com a tecla. BAM! L'espai!

 

Afegir més tecles, utilitzant la cara B

Per afegir més tecles, només has de connectar una altra pinça a una altra entrada Makey Makey (per exemple, tecles de fletxa o el clic del ratolí), i connectar l'altre extrem a un material tecla. No són necessàries més connexions a terra.

Vols fer ús de la part posterior de la placa? Pots seguir una sèrie de passos similars substituint els cables de cocodril per cables de pont. Els cables de pont són una mica més difícils de connectar a les tecles. Una solució fàcil és connectar un cable de cocodril a l'extrem lliure del pont.

La plastilina o altres materials permeten punxar el cable de pont! Què tal una plastilina ratolí:

 

(Pista: Sigues creatiu amb la connexió a terra. En l'exemple anterior, hem connectat a una barra de llapis on descansem nostra mà.).

Llicència

Adaptat i traduït del tutorial MaKey MaKey Quickstart Guide per sparkfun disponible sota llicència creative commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0).

Disculpeu qualsevol errada en la traducció.

Control i automatització de projectes de Tecnologia amb Scratch, Makey Makey i Arduino



Idiomes:valenciàEnglishcastellano