Obre el menú principal

Canvis

COM INSTAL·LAR CÒDECS EN LLIUREX

1 byte afegit, 18:46, 4 abr 2011
cap resum d'edició
== '''Introducció (adaptat de [http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/C%C3%B2decs WikiLinkat])''' ==
Els documents de vídeo i so digital acostumen a fer ús de tècniques avançades de compressió i codificació que requereixen d'un programari específic per a poder-los enregistrar o mostrar. Els mòduls de programari encarregats de gestionar aquests formats multimèdia s'anomenen còdecs, paraula formada per la combinació de "codificador" i "descodificador".
Alguns còdecs fan servir algorismes secrets o sotmesos a patents. D'altres, en canvi, es basen en formats públics i de lliure ús. Per evitar problemes, la majoria de distribucions de GNU/Linux només porten de sèrie els còdecs basats en formats lliures, deixant a criteri de cada usuari/ària la possibilitat de descarregar i incorporar altres components al seu sistema.
Es recomana fer servir sempre formats oberts i lliures de patents en les vostres creacions multimèdia, com ara Theora, Ogg o Vorbis. Tots aquests formats es poden fer servir de manera nativa en qualsevol instal·lació de GNU/Linux, sense afegir cap programari addicional.
En aquest tutorial trobareu com descarregar i instal·lar, sota la vostra responsabilitat, determinats còdecs en LliureX per a exportar un projecte d'OpenShot amb diversos formats de vídeo i àudio. <br>
<br>
== '''OpenShot en LliureX''' ==<br>
OpenShot pot exportar el projecte de vídeo que hem editat en diversos formats.
2.670
modificacions